Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad i hverdagen

I Kantatehuset har vi fokus på en alsidig og sund kost. Det betyder, at vi arbejder med madglæde og madmod. Måltidet er en vigtig del af vores pædagogiske arbejde, samt et godt samlingspunkt for fællesskabet. Vi vægter tid, ro, og dialog under måltidet. Børnene får mulighed for at opleve nye smagsindtryk, og samtidig har vores køkkenmedarbejder fokus på, hvad børnenes favoritretter er. Vi prioriterer økologi og arbejder med årstidens grøntsager. Til måltidet øver børnene selv at smøre, skære, give maden videre, hælde vand op samt at hjælpe hinanden. Vi øver os i at sige/vise, hvad vi har brug for, vente på tur, høre hvad de andre siger.   

Når årstiden tillader det, er børnene med til at plante grøntsager, passe dem og høste dem. Vi smager forskellen på hjemmedyrket versus købte tomater. Vi skræller æblerne fra vores æbletræ og laver fx æblekage. Vi laver mad over bål, og spiser madpakker i naturen. 

Fødevarestyrelsens smileyrapport for Kantatehuset: https://www.findsmiley.dk/98242